19 Mayıs 2010 Çarşamba

Çalışma 3 - Birisiyle Tanışın

Bireysel Anlatım Aracı Olarak Fotoğraf Atölyesi

Çalışma 3

Biriyle tanışın ve “O”nun fotoğraflarını çekin

Tanımadığınız birini seçin. “O”nunla tanışın, kendinizi tanıtın, amacınızı anlatın. “O”nun fotoğraflarını “O”nun mekanında çekin. Neden “O”nu seçtiğinizi, fotoğraflama sürecini nasıl yaşadığınızı söz ya da yazı ile anlatın.

Çalışma Tarihleri : 4 Haziran - 2 Temmuz 2010

Kurallar:

- Tercihan fotoğrafların yarısında “O” görülmeli. Diğer fotoğraflar “O”nun mekanında çekilmiş ve “O”nu anlatan fotoğraflar olmalı ancak “O” görülmemeli.

- Sunumunuzu en az 5 en çok 10 fotoğraf ile yapın.

- Fotoğrafları (35 mm format için) 35 mm ya da eşdeğeri mercek ile çekin. Zoom objektif kullanıyorsanız merceğinizi 35 mm değerine ayarlayarak çekim yapın ve çekim süresince bu ayarı değiştirmeyin.

Not: “Full Frame” dijital makinalar (Canon 5D, Canon 1D, Nikon D3) dışındaki Digital SLR makinalarda fokal uzunluk çarpanı (Focal Length Multiplier) Canon için 1.6, Nikon için ise 1.5’dir. Bu oran dikkate alınarak 20 – 24 mm fokal uzunluk aralığında mercek kullanımı uygundur. Zoom objektif kullananlar merceklerini 20 – 24 mm aralığına ayarlamalı ve tüm fotoğrafları bu zoom ayarı değiştirmeksizin çekimelidir.

- En yakın zamanda “O”nu ziyaret edin. Basmış olduğunuz birkaç fotoğrafı hediye edin. Fotoğraflar üzerine konuşun, onun görüşlerini dinleyin.

Not: Bu ödevi “Çok zor” bulanlar başlangıç için bu çalışmayı tanıdıkları biriyle yapmayı deneyebilirler. Ancak bu çalışmadan beklenen yeni bir ilişki deneyiminin yaşanmasıdır. Dolayısı ile bu “kısa yolu” tercih etmemenizi umuyoruz.

Görsel: jpeg dosyaları

Ortam: CD, USB Flash Bellek vb...